Μουσεία

Heritage and museums
heritage-museums.com
Η Heritage and Museums είναι οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που στοχεύει στην προώθηση του παγκόσμιου πολιτισμικού αποθέματος.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
emst.gr
Συλλογή έργων σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς τέχνης, ανάδειξη και παρουσίαση πρωτοποριακών και πειραματικών καλλιτεχνικών τάσεων.

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης Αγγελική Γιαννακίδου
emthrace.org
Παραδοσιακή ζωή της Θράκης: Ενδυματολογικά εκθέματα, λατρευτικός κύκλος, χάλκινα και πήλινα, ζαχαροπλαστική, υφάνσιμες ύλες, καλλιέργεια της γης.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
hcm.gr
Ιστορικό, χάρτης του εκθεσιακού χώρου, εκπαιδευτικά και εθελοντικά προγράμματα, ωράριο λειτουργίας.

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
greekstatemuseum.com
Εκθέσεις, συλλογές και εκδηλώσεις του διεθνούς φήμης Μουσείου, στη Θεσσαλονίκη, όπου φυλάσσεται η Συλλογή Κωστάκη με έργα καλλιτεχνών της ρώσικης πρωτοπορίας.

Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης Αρολίθου
arolithos.com/museum.php
Πτυχές της αγροτικής ζωής των Κρητών. Κεντητά και υφαντά, φορεσιές, έργα ξυλογλυπτικής τέχνης, κρητικό σαλόνι, αργαλειός, αγροτικά επαγγέλματα.

Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου
zakynthos-net.gr/xenopoulos
Βιογραφία τού Ζακυνθινού συγγραφέα, ιστορικό και φωτογραφίες του μουσειακού χώρου.

Μουσείο ελληνικής ιστορίας Παύλου Βρέλλη
vrellis.org
Μουσείο κερίνων ομοιωμάτων, στο Μπιζάνι Ιωαννίνων.

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
cinemuseum.gr
Συλλογές (κινηματογραφικές μηχανές λήψης και προβολής, ταινίες, διαφάνειες, φωτογραφίες, αφίσες, βιβλία, μουσική βιβλιοθήκη). Ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
cycladic.gr
Mελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας.

Μουσείο Μάνου Φαλτάϊτς
faltaits.gr
Σκυριανός πολιτισμός, παραδοσιακή οικονομία Ελληνικού χώρου (3000 αντικείμενα), σπάνιες εκδόσεις και ιστορικά έγγραφα από την Βυζαντινή εποχή μέχρι και τα νεώτερα χρόνια. Περιγραφή των λαογραφικών-ιστορικών συλλογών και βιογραφία.

Μουσείο Μπενάκη
benaki.gr
Πληροφορίες για τις συλλογές, εκθέσεις, εκδηλώσεις κι εκδόσεις, καθώς και για τα φωτογραφικά και ιστορικά αρχεία, τη βιβλιοθήκη και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών
athenscitymuseum.gr
Κληροδότημα Αλεξάνδρου Βούρου. Η ιστορία της Αθήνας, από την ανακήρυξή της σε πρωτεύουσα του Νέου Ελληνικού Κράτους. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέματα, πληροφορίες.

Μουσείο Φρυσίρα
frissirasmuseum.com
Σχετικά με τις συλλογές, εκθέσεις, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής, στην Πλάκα.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
nhmc.uoc.gr
Συλλογή αρθροπόδων (μεταξύ των οποίων η μεγαλύτερη συλλογή κολεοπτέρων στην Ελλάδα), χερσαίων σαλιγκαριών, αμφιβίων και ερπετών, σπηλαιόβιων οργανισμών, ιστολογικού υλικού. Προγράμματα επιμόρφωσης σε θέματα περιβάλλοντος, διαλέξεις και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
thmphoto.gr
Το πρώτο μουσείο φωτογραφίας στην Ελλάδα. Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την μόνιμη συλλογή, τις εκθέσεις, εκδόσεις, κι εκδηλώσεις.

Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
tmth.edu.gr
Χώρος γνωριμίας και κατανόησης των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας. Στόχοι, υπηρεσίες, ιστορικό, εκθέματα, δραστηριότητες. Το τεχνοπάρκο και το Νέο Κέντρο Επιστημών.