Múzeumok és kiállítások

A fertőrákosi Mithras-szentély
mithras.hu
Az 1800 éves Mithras-barlang a Világörökség része.

Aquincumi Múzeum
aquincum.hu
Az Óbuda területén fekvő római kori város maradványai és emlékei. A honlapon múzeum-kronológia; programajánló; gyűjtemény-bemutatók képes tárgyleltárral; letölthető kiadvány az ásatásokról; budapesti római emlékek áttekintése.

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezete
muzeum.bacskiskun.hu
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezete 17 intézményt foglal magában az egész megye területéről.

Balatoni Múzeum, Keszthely
balatonimuzeum.hu
A honlap a múzeum kiállításairól, rendezvényeiről szól elsősorban, de emellett számos egyéb fontos információt tartalmaz: nyitva tartás, belépőjegyek, elérhetőség, munkatársak, kutatóknak szóló információk, stb.

Bélyegmúzeum
belyegmuzeum.hu
Ötszázezer kiállított, összesen 13 millió bélyeg; a magyar bélyegek teljes gyűjteménye. Virtuális kiállítás az 1871-es kiadású Kőnyomatos és Réznyomatos sorozatról.

Budapesti Történeti Múzeum
btm.hu
A budai királyi várpalotában található múzeum régészeti leletekkel, a várostörténet tárgyi anyagával és képzőművészeti alkotásokkal. Rövid ismertető a Gül baba türbe, a Hercules villa, a Fürdőmúzeum és a középkori zsidó imaház történetéről, nyitvatartásáról.

Deák Gyűjtemény
deakgyujtemeny.hu
A székesfehérvári Városi Képtár hivatalos honlapja. Tartalmazza Deák Dénes (1931-1993) műgyűjtő által a városnak adományozott XX. századi magyar képzőművészeti gyűjtemény műtárgyanyagát és képet ad a művészeti múzeum tevékenységéről.

Ernst Múzeum
ernstmuzeum.hu
Modern magyar művészet és építészet. Kiállítások és programok ismertetése; kiadványlista.

Evangélikus Országos Múzeum
evangelikusmuzeum.hu
Az evangélikus egyház kulturális és művészeti emlékei (köztük Luther Márton eredeti végrendelete) az első pesti evangélikus gyülekezet épületében. A honlapon történeti háttér.

Hadtörténeti Intézet és Múzeum
militaria.hu
Magyar, vagy magyar vonatkozással bíró hadtörténelmi tárgyak, dokumentumok.

Helikon Kastélymúzeum
helikonkastely.hu
A keszthelyi Festetics kastély leírása és a kastélyban rendezett kiállítások, rendezvények, koncertek időpontjai.

Iparművészeti Múzeum
imm.hu
Az európai iparművészet remekei a középkortól napjainkig; ötvös, kerámia-, üveg-, porcelán- és textil-gyűjtemények. A honlapon hírek, rövid virtuális kiállítások, kiadványlista.

Képzőművészet Magyarországon
hung-art.hu
Rendkívül átfogó virtuális kiállítás a románkori kezdetektől a 20. század közepéig terjedő időszakról. Korszakok, művészek, műtárgyak ismertetése; kislexikon; képeslapküldési lehetőség.

Kinizsi Vármúzeum, Nagyvázsony
kinizsivar.hu
A Kinizsi Vár március közepétől október végéig látogatható.

Központi Bányászati Múzeum
kbm.hu
A magyar bányászat története és a bányászati tudományok bemutatása Sopronban. A honlapon kiállításvezető az állandó kiállításhoz, kereshető adatbázis a gyűjteményről, letölthető filmek.

Liszt Ferenc Emlékmúzeum
lisztmuseum.hu
Liszt eredeti hangszerei, bútorai, könyv- és kottatára, valamint személyes tárgyai. A honlapon tárlatbemutatás.

Magyar Fotográfiai Múzeum
fotomuzeum.hu
Egymilliós gyűjtemény Kecskeméten 1840-es dagerrotípiától napjaink fényképeiig. A múzeum történetének és munkájának bemutatása, részletes tárlatismertető, kiadványlista.

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
mezogazdasagimuzeum.hu
A magyarországi állattenyésztés, növénytermesztés, vadászat, halászat, erdészet emlékei a városligeti Vajdahunyadvárban. A honlapon a kiállítások és gyűjtemények leírása; rövid ismertető a keszthelyi Georgikon Majormúzeumról.

Magyar múzeumok honlapja
museum.hu
Gyűjteményes múzeumlap hírekkel, nyitó és záruló időszaki kiállítások ismertetésével, múzeum-keresővel, nemzetközi múzeum-katalógussal.

Magyar Nemzeti Múzeum
hnm.hu
A magyar nép és Magyarország történetére vonatkozó tárgyi emlékanyag gyûjtése, õrzése, feldolgozása és bemutatása. A honlapon leírás és ízelítő a jelenlegi és korábbi kiállításokból, műtárgyak képgalériája, filiálék bemutatása, aktuális programok.

Magyar Olajipari Múzeum
olajmuzeum.hu
A magyarországi szénhidrogénipar és a vízbányászat történeti emlékei Zalaegerszegen. A honlapon a szabadtéri műszaki emlékek ismertetése; képgaléria a szoborparkról; ipartörténeti áttekintés és virtuális kiállítás.

Magyar Természettudományi Múzeum
nhmus.hu
Növény-, állat- és embertani kiállítások, őslény- és ásványtár; kutatási és oktatási tevékenység. A honlapon részletes gyűjtemény-ismertetés és múzeumtörténet, virtuális kiállítások, kereshető meteorit- és ősállattani adatbázis, képtár és állathang-felismerési teszt.

Magyar Vasúttörténeti Park Baráti Kör
mvpbaratikor.hu
A hírek mellett leírást találunk a mozdonyokról és azok örökbefogadóiról. A Baráti Kör leírása és tagjanak felsorolása mellett egyesületi napló és fotógaléria is található itt.

Magyar Vegyészeti Múzeum
kfki.hu/~cheminfo/hun/mvm
A hazai kémiatudomány és vegyipar története, nagyjainak arcképcsarnoka Várpalotán. A honlapon rövid ipartörténet és számos életrajz.

Magyarország múzeumai a weben
ace.hu/ceicom/hungary/hunlista.html
Linkek magyar múzeumokra, megyék szerinti bontásban.

Magyarország víztornyai
viztorony.blog.hu
Több száz víztorony fotója, története - virtuális víztoronymúzeum.

Mátra Múzeum
matramuzeum.hu
A gyöngyösi Mátra Múzeum honlapja: vadászattörténet, helytörténet, ásványok, ősmaradványok.

Munkácsy Mihály Múzeum
munkacsy.hu
A művész festményei, grafikái, dokumentumok és korabeli fényképek. A honlapon múzeumtörténet, Munkácsy életrajza, illetve virtuális kiállítás a bemutatott tárgyakból és fotókból.

Nagytétényi Kastélymúzeum
nagytetenyi.hu
Az Iparművészeti Múzeum állandó bútortörténeti kiállítása a Száraz-Rudnyánszky kastélyban. A honlapon kastélytörténet, aktualitások, képgaléria a műtárgyakról.

Néprajzi Múzeum
neprajz.hu
A magyar népi kultúrát bemutató állandó, valamint változatos témájú időszakos kiállítások; könyvtár és gyűjtemények. A honlapon múzeumtörténet, virtuális kiállítás; könyvtári és műtárgy-adatbázis; digitalizált etnológiai adattár (fényképek, kéziratok, népzene); megvásárolható kiadványok és videókazetták ismertetése.

Next >>