Organisaties

Amazone
amazone.be
Belgisch congres- en ontmoetingscentrum voor gelijke kansen tussen mannen en vrouwen. Zij biedt onderdak en ondersteuning aan vrouwenorganisaties.

Casa Tiberias
casatiberias.nl
Een stichting voor en door Portugees sprekende vrouwen in Rotterdam presenteert een overzicht van activiteiten, toont fotoalbums, vertelt over de organisatie en geeft haar contactgegevens.

Clara Wichmann Instituut
clara-wichmann.nl
Dit instituut heeft als doel de verbetering van de rechtspositie van vrouwen. De site geeft informatie over studiegroepen, andere activiteiten, Clara Wichmann, proefprocessen, het tijdschrift en andere literatuur.

KVLV vzw, Vrouwen met vaart
kvlv.be
Beweging die vooral plattelandsvrouwen wil aanzetten tot creativiteit, lekker en gezond eten, aan de conditie werken, autonomie en zelfzorg.

Ladies' Circle Nederland
ladiescircle.nl
Serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar. Informatie over de organisatie en de projecten.

MamaCash
mamacash.org
Een onafhankelijk financieringsfonds voor vrouwen dat zich richt op verandering en verbetering van de positie van vrouwen, wereldwijd. Informatie over projecten en organisatie.

Nederlandse Vrouwen Raad
vrouwen.net/nvr
Vereniging van landelijke vrouwenorganisaties. Profiel, nieuws en ledenlijst.

Nederlandstalige Vrouwenraad
vrouwenraad.be
Een koepelorganisatie van een 40-tal vrouwenorganisaties met een verschillende filosofische en ideologische strekking. Overzicht van activiteiten, de aangesloten organisaties en nieuwtjes.

Sonare
kijkopsonare.nl
Netwerk voor vrouwelijke professionals in Zuidoost-Brabant, met als doel contacten leggen.

Soroptimist Belgium
soroptimist.be
Soroptimist is een wereldorganisatie voor vrouwen die zich inzetten voor: de rechten van de mens, vriendschap, gelijkwaardigheid en respect

Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen
soroptimist.nl
Doelstellingen, evenementen en links naar de clubs.

Vereniging van Vrouwen met een Hogere Opleiding
vvao.nl
Deze vereniging organiseert studiedagen, workshops en trainingen voor hoger opgeleide vrouwen.

Vrouwen en nieuwe technologieën
ada-online.org
ADA wil de toegang van vrouwen tot de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën stimuleren. Informatie en bedenkingen over ICT jobs en de plaats van vrouwen in deze sector.

Vrouwenbelangen
vrouwenbelangen.nl
Deze vereniging maakt zich sinds 1894 sterk voor gelijke rechten van vrouwen, op het terrein van politiek, bestuur, vrouwenarbeid en mensenrechten, in Nederland en wereldwijd. Bevat artikelen, contactgegevens en overzicht van acties.

Women on the Web
womenontheweb.nl
Nederlandse netwerk voor vrouwen op het internet. Site geeft informatie over virussen en ander internetnieuws, activiteiten en de organisatie. Verder is er een nieuwsbrief en een e-mailgroep.

Zij-kant
zij-kant.be
Vrouwennetwerk van SP.A. Standpunten over vrouwen en politiek, nieuws van en voor vrouwelijke mandatarissen, berichten en nieuwtjes over genderthema's en gelijke kansen.

Zonta
zontadistrict29.org
Serviceclubs met hoofdzakelijk vrouwelijke leden, die de verbetering van de juridische , professionele, politieke en economische status van vrouwen over de hele wereld voor ogen hebben.