Nieuws en Media


AN - Achterhetnieuws
achterhetnieuws.be
Onafhankelijk magazine over de pers. Met 33 pertinente vragen.

Auteursrecht.nl
auteursrecht.nl
Wat is auteursrecht? Over de Nederlandse wet, de makers, professionele gebruikers en consumenten, hun rechten en plichten.

Commissariaat voor de Media
cvdm.nl
Zelfstandig bestuursorgaan dat erop toeziet dat de bepalingen uit de Mediawet worden nageleefd. Informatie over de taken van het Commissariaat en een overzicht van besluiten en regelgeving.

Democratie en Media, Stichting
stichtinghetparool.nl
Voorheen Stichting Het Parool. Belangrijkste aandeelhouder van uitgever PCM. Achtergronden over de historie, doelstellingen en activiteiten.

Endemol
endemol.nl
Ontwikkelaar en producent van entertainment voor televisie en interactieve netwerken. Portfolio, programma's, persberichten en bedrijfsprofiel.

Kijkwijzer
kijkwijzer.nl
Nederlands Instituut voor de classificatie van tv, video en games. Samenwerkingsverband van de Nederlandse audiovisuele bedrijfstak voor uniforme productinformatie voor consumenten.

Mediadesk Vlaanderen
mediadesk-vlaanderen.be
Informatie en advies over Europese steun voor media-producties.

newScope
newscope.nl
Onderzoeksbureau en informatie- leverancier, gespecialiseerd in het registreren, meten, evalueren en relateren van publiciteits en media gegevens. Bedrijfsprofiel en overzicht van de diensten.

NNP
nnp.nl
Organisatie van lokale nieuwsmedia. Over de activiteiten, het keurmerk en prijzen voor nieuwssites, nieuwsbladen en lokale omroepen.

NUV
nuv.nl
Nederlands Uitgevers Verbond. Informatie over de aangesloten organisaties, afgesloten CAO's, de markt en actueel nieuws over de branche.

NVPI
nvpi.nl
Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers is de branche-organisatie voor de entertainmentindustrie. Verenigingsnieuws en informatie over recht, auteurswet en anti-piraterij. Tevens een ledenlijst.

Sportgedichten
sportgedichten.nl
Sportverslaggeving in weinig woorden. Elke maandag een actueel sportgedicht.