Onderwijs


Aanval op Schooluitval
aanvalopschooluitval.nl
Van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hoofdzakelijk bestemd voor mensen die zich beroepsmatig bezighouden met voortijdig schoolverlaten.

Departement Onderwijs
ond.vlaanderen.be
Departement van de Vlaamse Gemeenschap. Nieuws, documenten over beleid en specifieke thema's, praktische informatie over het onderwijs, literatuurdatabank en links.

Dienst Uitvoering Onderwijs
duo.nl
DUO is de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. Financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen en organiseert examens.

Kennisnet
kennisnet.nl
Publieke organisatie voor onderwijs en ict, zorgt voor een landelijke ict-basisinfrastructuur, adviseert de sectorraden en deelt haar kennis met het po, vo en mbo.

OnderwijsInspectie
onderwijsinspectie.nl
Informatie over de beoordeling van de inspectie van Nederlandse scholen. Over de kwaliteitskaarten, de publicaties en de scholen.

Onderwijsklachten
onderwijsklachten.nl
Site met veel informatie en tips voor ouders met een klacht over het onderwijs over de procedures en met een persoonlijk verhaal.

Studio Globo
studioglobo.be
Organisatie voor mondiaal en intercultureel leren in basis-, secundair en hoger onderwijs. Afdelingen in Antwerpen, Brussel, Genk, Gent en Roeselare.